Udtalelser fra tidligere comedyhold-kursister

TIDLIGERE KURSISTER SIGER:

"I foråret 2019 gik jeg på Teater Play's comedy kursus. På kurset lærer man (blandt andet)  hvordan man opbygger en joke, leverer denne joke og står på en scene. 

Underviseren, Christina, er med sine mange år i branchen god til at luge ud i gode og mindre gode jokes og hjælper eleverne til at finde en stærk tilstedeværelse på scenen.

I løbet af kurset er der gæsteundervisere, i form af rutinerede komikere, der giver gode inputs til branchen, joke skrivning, impro-teater, levering m.m.. 

Det er et fremragende kursus til den helt nye komiker, men også til komikeren der gerne vil have ekstra træning til at styrke sine stand-up rutiner. 

Jeg kan varmt anbefale kurset til alle der har lyst til at udvikle og udfordre dem selv indenfor comedy."

- Johannes Drabæk

”Jeg syntes Christina er fantastisk til at give feedback når vi har været scenen. Hun kan gribe fat i de ting der ikke fungerer og sætte fokus på de nuancer der kan forbedres og hjælpe med at punche tingene. Det gør hun virkeligt godt og det giver virkelig noget. 

Hun har også skubbet os ud af vores komfortzone og det har også været lærerigt.

I stand up branchen er netværket utrolig vigtigt, og på kurset får man etableret et netværk med de andre kursister og med de gæsteinstruktører man møder.”

- Henrik Soegaard

”Jeg har fået rigtigt meget ud af at går på plays comedyhold. Det er en rigtigt god start på at lave stand-up, da man lærer grundbasen og hvordan man står på en scene. Samtidig er man også mere tryg første gang man optræder, da man ved at ens første 5 minutter kan noget.
Jeg har lært rigtigt meget af at sidde og jamme (udvikle på hinandens sæt) sammen med de andre fra comedyholdet og har senere mødtes med de mennesker efter jeg er stoppet.

Jeg har fået rigtigt god hjælp fra lærerne både dem der har været besøgslærer, men også den faste lærer Christina. De er aldrig bange for at svare på spørgsmål, når man har brug for det (hvilket man tit har). 

Alt i alt en helt igennem fantastisk oplevelse at gå på teater plays comedyhold :-)”

- David Minerba
(VINDER AF "DE NYESTE NYE" 2019)

”Teater Plays comedyhold er et fedt sted, hvor man har mulighed for at udfolde, udfordre og udvikle sit materiale, sammen med andre, der er på samme sted som dig, som ny komiker.

Christina er utrolig klog på standup og forstår at presse en ud i nogle situationer som man ikke ville kaste sig ud i andetsteds. Christina formår at gøre rummet så trygt og man har som elev tillid til de opgaver hun stiller at man tør kaste sig ud i det uvisse.

Jeg vil helt klart anbefale Teater Plays Comedyhold til alle, der har lyst til at beskæftige sig med comedy.”

- Peter Lykkebo

”Fantastisk inspirerende kursus! Top klasseundervisning fra både Christina og etablerede komikere. Super god støtte til at stå alene på en scene foran 80 mennesker.
Det var en vildt fed oplevelse.
Fyrre, fed og ikke helt færdig endnu!”

- Rasmus Ranmar

”Jeg meldte mig til comedyholdet med ønsket om at blive bedre til at arbejde med komik på scenen og samtidig møde nogle sjove, nye mennesker. Jeg fik begge ønsker opfyldt til fulde!

 Jeg havde ikke forestillet mig, at jeg nogensinde skulle stille mig op på en standup-scene, men comedyholdet gav mig både redskaber og mod til at springe ud i det.

Et år og utallige optrædener på byens open mics senere, vandt jeg standup-konkurrencen De Nyeste Nye :)

Comedyholdet tilbyder god og kompetent undervisning i den svære disciplin at få folk til at grine og er samtidig en smutvej til at lære standup-miljøet og en masse andre aspirerende komikere at kende.”

- Mette Hornbek
(VINDER AF "DE NYESTE NYE" 2018)

”Det jeg fik udad comedyholdet var at jeg fik helt styr på de grundlæggende teknikker som en decoy og et Call back. En anden ting jeg tog med, var at det kan være meget brugbart at kunne skrive om en ting, fra to forskellige vinkler. 

Derudover er det altid godt at kunne spare med nogle som ikke har samme tankegang som en selv. Samt det styrker dit netværk. Og netværk betyder meget i denne brancher.  

Christina ved hvad hun laver. Vi har måske ikke altid været enig i situationen, men det har efterfølgende vist sig, at hun havde fat i noget.  

Teater play betragter jeg i dag som min hjemmebane.  De er nogle dejlige mennesker, som gav mig de første muligheder, og det tror jeg begge parter er glade for I dag. ”

- Nikolaj Jartved
(SEMI-FINALIST I "DM I STAND-UP" 2019)

”Som aldeles grøn komiker tilmeldte jeg mig comedyholdet på Teater Play. Det har jeg bestemt ikke fortrudt.

Deltagerne på mit hold var mest helt nystartede komikere, men der var også mere erfarne på holdet.

Det jeg synes var mest lærerigt, var den omfattende og konstruktive feedback jeg fik efter hver sceneoptræden.

Den feedback jeg fik var konkret såsom; "hold mikrofonen lidt lavere", og der var også rigtig mange forslag til hvordan materialet kunne gøres sjovere.

Udover feedback var det fedt, at jamme med de andre vordrende komikere. Vi har efter kurset fastholdt forbindelsen og har skabt et lille netværk.

Det er absolut fantastisk for en nystartet komiker at være sammen med ligesindede og opleve hvad der sker bagved scenen.

Jeg kan med andre ord kun anbefale comdeyholdet til alle.”

- Bo G. Thomsen